onsdag 31 mars 2010

Totally chocolate chocolate chip cookies

Dessa underbara kakor bakade jag för några dagar sedan. De blev väldigt chokladiga och goda. Receptet är Nigellas.

Klicka för större bild!

onsdag 24 mars 2010

Cupcakes med marsipanlock

Förra helgen testade jag att täcka cupcakes med ett marsipanlock. Jag gjorde chokladcupcakes, fyllde dem med en hallon- och blåbärskompott, toppade med en vit chokladfrosting under marsipanlocket. Dekorationerna gjorde jag i marsipan och sugarpaste.

Klicka för större bild!

Bröd igen!

Det blev frukt och nötbröd igen. Den här gången tillsatte jag lite mer torkad frukt än sist. Det hade nog räckt med en halv påse ändå. 

torsdag 18 mars 2010

Enkelt surdegsbröd

Efter att min surdegsgrund började mögla startade jag en ny surdeg. Den blev fantastiskt fin och bra. Denna gång gjorde jag surdegen efter Martins recept från hans blogg Pain de martin.

Jag testade göra det enklaste surdegsbrödet som ni finner här. Det blev väldigt gott och var hur enkelt som helst att göra. Bara blanda i en bunke och efter jäsning skrapa ner i en avlång form och jäsa lite till innan den åker in i ugnen.

Klicka för större bild!

Happy birthday!

Till min kusins och min mosters födelsedagar bakade jag lite cupcakes och macarons. Det blev choklad cupcakes med nutellafyllning och chokladfrosting. Blommorna har jag gjort i sugarpaste som jag färgat ljusblå. De är också målade med pearl food dust för en pärlemorskimrande yta. De blev väldigt uppskattade så det kändes bra =)


Macarons gjorde jag i smakerna lime (till vänster) och mintchoklad (till höger). 

Klicka för större bilder!

måndag 15 mars 2010

Cupcake!

Den här lilla "cupcaken" hittade jag på en affär i Kiruna. Jag tyckte att den var så söt så den fick följa med mig hem. Den passar väl till en cupcake-bagare som mig?

Klicka för större bild!

Sirapslimpa

Det har blivit en hel del bakande för mig på sista tiden. Jag har börjat baka mer bröd än tidigare också. Denna gång bakade jag "jättegod sirapslimpa" från "a piece of cake". Den var inte jättegod, inte så god alls enligt min smak. Som tur var gillade sambon den bättre.

Klicka för större bild!

torsdag 11 mars 2010

Macarons!


Efter att ha läst om macarons överallt så var jag ju tvungen att testa baka själv! De blev supergoda. Jag fyllde dem med lemoncurd och likörfrosting. Receptet kommer från Hello Sugar. Några sprack i ugnen och de blev lite platta tycker jag. Nytt försök blir det imorgon!


Klicka för större bilder!

söndag 7 mars 2010

Frukt och nötbröd

Jag har testat mig på att göra surdegsbröd. Först gjorde jag en surdegsgrund på rågmjöl. Receptet på både grunden och brödet är från Leilas "a piece of cake".

Brödet blev otroligt gott. Jag var lite skeptisk mot den torkade frukten, men mina tvivel försvann så fort jag tog en tugga! Russinen uteslöt jag dock helt.

Bröden var lätta att baka eftersom de gräddas i brödformar. Jag kommer absolut baka dessa igen!



Klicka för större bild!

Chokladcupcakes med geisha och vit chokladfrosting

I fredags bakade jag chokladcupcakes med geisha och vit chokladfrosting. Dom blev riktigt goda!
Blommorna gjorde jag dagen innan i sugarpaste och målade med lite ätbar pulverfärg. 


Hälften av smeten gjorde jag med Valrhona kakao, andra hälften med ICA kakao. Skillnaden på smak blev lite större den här gången än när jag gjorde mitt första kakaotest. Liite godare blev det nog med Valrhona kakaon, men ICA:s kakao fungerar den med. 

Geishabiten som jag tryckte ner i smeten innan gräddning sjönk till botten...


Så här blev slutresultatet! Vad tycker ni?

Klicka för större bilder!

tisdag 2 mars 2010

Banancupcakes med vaniljfrosting

I lördags bakade jag banancupcakes fyllda med nutella och med en vaniljfrosting som blev hur god som helst! Kakorna blev kanske lite kompakta men goda ändå.

Klicka för större bild!


Recept på vaniljfrostingen kommer här:

100 g rumstempererat osaltat smör
100 g philadelphiaost
ca 2 1/2 dl florsocker
vaniljpulver eller vaniljsocker efter smak
gul livsmedelsfärg

Blommorna har jag gjort i sugarpaste med prästkrageutstickare.


Klicka för större bilder!

Leta i den här bloggen