söndag 18 april 2010

Cupcakes

Tidigare i veckan bakade jag tre olika sorters cupcakes. Smakerna var banan med hackad mörk choklad, hallon och amarula med hackad vit choklad. Jag frös in dem och igår tog jag fram en med hallon (till min sambo) och en med banansmak (till mig) till efterrätt. Frostingen hade jag också fryst in sedan tidigare så de här cupcakesen gick väldigt fort att göra. Blommorna hade jag över sedan jag gjorde påsktårtan. 

Klicka för större bild!

fredag 16 april 2010

Amarula cream cupcakes

Igår var en speciell dag, nämligen min och min sambos 1-års dag! Det firade vi med lite cupcakes bland annat. Det blev cupcakes med amarula cream och vit choklad. Jättegoda, men mäktiga.

Klicka för större bild!

söndag 11 april 2010

Grova rågfrallor

Det här är riktigt goda bröd! Verkligen perfekta morgonfrallor bakade på rågsurdeg som mättar bra. De går att variera genom att tillsatta torkad frukt till exempel. De kan förberedas dagen innan och gräddas på morgonen om man inte vill grädda dem direkt.

Receptet hittar ni här.

Klicka för större bild!

lördag 10 april 2010

En chokladdröm

Så blev det då totally chocolate chip cookies igen. Det var ju inte så länge sen jag gjorde dessa förra gången. Den här gången blev de om möjligt mycket bättre! Anledningen till det var att jag nu hade tillgång till en digitalvåg vilket jag inte hade förra gången. Att baka dessa kakor är mycket lättare och ger bättre resultat med en digitalvåg. En annan anledning till det bättre resultatet är att jag använde valrhona kakao istället för coop:s kakao som jag hade i förra gången.

Dessa cookies har verkligen blivit en favorit för mig. Man kan frysa in dom ogräddade och ta fram och grädda eftersom, perfekt när chokladsuget sätter in!

Klicka för större bild!

måndag 5 april 2010

Påsktårta

Under påskhelgen gjorde jag en påsktårta. Det var verkligen kul att göra tårta, det kommer jag göra fler gånger. Så blir ni sugna på tårta, beställ av mig!

Vad tycker ni om min tårta?

Ljusa bottnar med vanilj och citron
Lemon curd med vispad grädde
Vit chokladmousse
Lock och dekorationer av marsipan och sugarpaste

Klicka för större bilder!

Pizzabullar

Under påsken har vi varit på utflykter med skotern och skidorna. Då har vi tagit med oss bland annat pizzabullar i matsäcken. De är goda att värma i grillfolie i elden. Praktiskt och gott att ha med sig när man är på utflykt. Dessa fyllde jag med västerbottensost, quorn à la bacon, oregano och chilisås.

För er som inte vet så är quorn à la bacon en vegetarisk produkt som man hittar i frysdisken. Det är ett vegetariskt pålägg som påminner om bacon.

Klicka för större bild!

fredag 2 april 2010

Kladdkaksmuffins en gång till

I helgen gjorde jag kladdkaksmuffins igen. De blev bättre den här gången för nu hade jag dom inte för länge i ugnen. Dom var precis lagom länge och blev så där riktigt perfekta. Det är så kul när man känner att man verkligen lyckas med ett bak. Alltför ofta är jag lite för självkritisk och tänker hur jag kunde gjort det bättre. Men denna gång blev jag verkligen nöjd. Nu är kanske inte dekorationen så avancerad, men med dessa muffins ville jag köra på det enkla. Jag tycker inte dom här behövde en massa dekoration, de är fina med bara en klick grädde och några bär på.

Klicka för större bild!

Leta i den här bloggen