måndag 31 maj 2010

Leilas nya bakbok!

Leila Lindholm har kommit ut med en ny bakbok! Det är en uppföljare till hennes första bakbok "a piece of cake" som jag har rekommenderat tidigare.

Jag fick boken av min underbara sambo Krister, som överraskade mig med den! Tack Krister!

Klicka för större bild!

lördag 29 maj 2010

Jag tävlar...

Jag är med och tävlar om ett paket med bakgrejer på Gunilla Wall's blogg Kakprat. Var med du också!


måndag 24 maj 2010

Födelsedagstårta

Min söta svärmor fyller år i veckan, så när vi var där i helgen passade jag på att gratta henne i förskott med en tårta. Grattis Hannele!

Tårtan har ljusna bottnar, hallonmoussefyllning, vaniljkräm och är spacklad med smörkräm. Den är täckt med en blandning av sugarpaste och marsipan (60/40). Dekorationerna har jag gjort i sugarpaste och marsipan. Hallonmoussen var jättegod och innehåller inget gelatin som de flesta recept på mousse brukar ha.

Recept på tårtan och steg-för-steg-beskrivning hittade jag i tidningen Allt om mat som finns ute i butikerna nu. Där finns ett jättefint reportage med Gunilla Wall om hur man själv kan göra bröllopstårtor. Jag gjorde andra fyllningar än de som var med i reportaget och dekorationen har jag komponerat själv, även om jag blev inspirerad av tårtorna i tidningen.

Klicka för större bilder!

söndag 23 maj 2010

Vaniljmacarons

De här vaniljmacaronsen blev verkligen jättegoda! De riktigt smälte i munnen.

Klicka för större bild!

torsdag 20 maj 2010

Pecan banana bread och cookies

Under min "provbakningshelg" bakade jag också chocolate chip cookies och pecan banana bread. Det senare är från Leilas "a piece of cake" och är en underbar mjuk kaka som måste prövas. Jag hade inne den lite för kort tid i ugnen så den blev lite kladdig längst in, så ett tips är att låta kakan vara i ugnen till en provsticka kommer ut ren. 



Klicka för större bilder!

onsdag 19 maj 2010

Somriga cupcakes

De här vaniljcupcakesen med bitar av vit choklad, jordgubbsfyllning och tequila rose frosting bakade jag med min nya kitchen aid. Jag var ju tvungen att provbaka med den hela helgen när den hade kommit ;)

Cupcakesen blev supergoda. Jag gillar när det är frukt i bakverken. Jag hade frysta jordgubbar (egenodlade) som jag tinade, mixade och silade. Resultatet blev en lite syrlig brytning mot den annars ganska söta cupcaken. Jordgubbsströssel på toppen och marsipanros som jag gjort själv. Längtar till sommaren när jag kan använda färska jordgubbar i mina bakverk!

Klicka för större bild!

tisdag 18 maj 2010

KitchenAid!

Nu har den äntligen kommit, min KitchenAid som jag beställt. Modellen är Artisan och färgen är krämvit. Jag älskar den! Den är jättebra att använda till smetar och kakdegar. Jag testade att baka bröd med den också, men det tyckte jag inte att den var lika bra till. Degen ville vandra upp för degkroken så jag fick passa den hela tiden. Men anledningen till varför jag köpte en KitchenAid var inte för att baka bröd med den, utan för att göra just smetar och kakdegar. Och detta gör den väldigt bra! Sen är den ju väldigt snygg också ;)

Ett annat stort plus är att den är väldigt lätt att rengöra. Det gör ju att man vill använda den oftare också när det inte är så jobbigt att diska efteråt.

KitchenAid kommer ju i många olika färger. Vilken färg skulle du välja om du skulle köpa en KitchenAid?

Klicka för större bild!

onsdag 12 maj 2010

Cheesecake

Jag har bara ätit cheesecake ett fåtal gånger och aldrig bakat en själv. Så jag tyckte att nu var det dags att testa göra en cheesecake. Jag serverade den med en hallonsås till. Det var gott, men inte så som jag hade förväntat mig. Nästa gång ska jag testa göra en cheesecake som inte behöver gräddas i ugn utan som ska frysas istället.

Klicka för större bild!

tisdag 11 maj 2010

Morotskaka

För en tid sedan bakade jag en morotskaka som jag hade med till min sambos jobb när jag var på besök där. Receptet är från Leilas "a piece of cake". Den här kakan brukar alltid bli jättegod, men jag tror att det var lite sämre kvalité på morötterna den här gången för kakan smakade inte riktigt som den brukar göra. Men den var god ändå!

lördag 1 maj 2010

Dumlekakor

Det har inte blivit så mycket uppdatering på bloggen den senaste tiden. Jag har haft fullt upp de senaste veckorna, jag har nämligen fått ett jobb! För er som inte vet så tog jag civilingenjörsexamen för några månader sedan... Men det är ju tur att helgerna finns, då ska jag försöka hinna med att baka. Och så kan jag avslöja att jag beställt något som jag velat ha länge.... en KitchenAid!

De här dumlekakorna gjorde jag för en tid sedan. Det gömmer sig en dumlekola inne i kakan. Barnsligt goda är dem!

Klicka för större bild!

Leta i den här bloggen