måndag 23 augusti 2010

Blueberry cupcakes

När Krister plockade blåbär och fyllde frysarna passade jag på att ta lite av de färska blåbären och bakade cupcakes! Jag gjorde dem efter recept i boken "Martha Stewart's cupcakes" som jag fick i födelsedagspresent av Krister. En jättefin bok med en massa recept, bara på cupcakes! Boken är på engelska och således är också måttangivelserna i cups osv. Någon som vet var man kan köpa/beställa en cupsmåttsats??? Det går ju att räkna om allt till dl, men det vore ju så mycket enklare med en måttsats. 

Cuppisarna har en klick grädde på toppen och är dekorerade med färska blåbär. Smaskigt värre! 

Vad brukar ni göra med färska blåbär?


onsdag 18 augusti 2010

Sockerkaka med jordgubbar och rabarber

I helgen var jag i stugan och passade då på att plocka jordgubbar och rabarber som vi odlar där. Jag ville gärna baka något med dem så det fick bli en sockerkaka fylld med färska jordgubbar och rabarber. Det   blev en god kaka med ganska frisk smak. Receptet kommer från Leilas "a piece of cake", som jag ofta använder mig av. Det finns ju så många bra recept där! 

Klicka för större bild!

fredag 13 augusti 2010

torsdag 12 augusti 2010

Vaniljbullar

Kardemummabulle fylld med en god hemmagjord vaniljkräm. Mums!

torsdag 5 augusti 2010

Chokladpavlova

För att fira min födelsedag för några veckor sedan gjorde jag en tårta med chokladmaräng, färska jordgubbar och en blandning av vispad grädde och grekisk yoghurt. Jordgubbarna är från vårt eget jordgubbsland =)
Receptet hittar ni i Leilas "a piece of cake".


Leta i den här bloggen