måndag 30 april 2012

Mockacupcakes

Gillar du kaffe är det här en cupcake för dig!

Recept:
Ger 12-16 cupcakes

Kaksmet:
2 1/4 dl standardmjölk
15 g o'boypulver
5 g espressopulver
75 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 3/4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1/4 tsk salt
2 ägg

Frosting:
1/2 dl standardmjölk
30 g o'boypulver
8 1/4 dl florsocker
150 g smör, rumsvarmt

1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Värm mjölken försiktigt utan att den börjar koka och ta sedan bort den från värmen. Rör ut o'boypulvret och espressopulvret i den varma mjölken.
3. Vispa ihop smöret, sockret, mjölet, bakpulvret och saltet på låg hastighet med en matberedare tills blandningen är finsmulig.
4. Vispa ihop äggen och chokladmjölken för hand i en kanna. Vispa ner mjölkblandningen i smulblandningen i omgångar med matberedaren på låg hastighet. Vispa en stund på medelhög hastighet tills smeten är slät.
5. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet. Grädda i 15-20 minuter eller tills de har rest sig ordentligt och känns spänstiga om du trycker lätt på ytan. Låt dem svalna något i plåten och lägg sedan upp dem på galler. Låt dem svalna helt innan du brer på frostingen.
6. Gör frostingen medan kakorna svalnar. Värm mjölken försiktigt i en kastrull och rör ner o'boypulvret. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna helt.
7. Vispa florsocker och smör på låg hastighet tills alla stora smörklumpar är utrörda. Tillsätt mjölken i omgångar under vispning på låg hastighet. Vispa sedan på hög hastighet tills frostingen är lätt och luftig.
8. Bred frostingen över de avsvalnade kakorna med en palettkniv och avsluta med en liten virvel.

Jag satte även lite espressopulver i frostingen. Ca 4 msk.

söndag 29 april 2012

Ny KitchenAid!

Nu har min krämvita KitchenAid fått en isblå kompis! På bilden syns dom bredvid varann, men nu har den isblå flyttat till stugan och den krämvita är i lägenheten.

Är så nöjd med KitchenAid. Tyvärr fungerade inte den första isblå jag fick, kom blå blixtar ur den när jag försökte starta den. Men jag fick en ny av försäljaren, och den nya fungerade perfekt.

Det bästa med KitchenAid är att den är så lätt att diska! Har en Bosch som inte alls är lika lätt att diska, och då blir det inte heller lika ofta jag ids använda den.

söndag 15 april 2012

Nystart!

Det är länge sen jag gjorde ett inlägg här. Förhoppningsvis blir det ändring på det nu. Jag har fått jobb i Malmberget efter två år så nu slipper jag pendla. Tror det kommer ge mig mer tid och lust att baka och blogga.

Fick ett snyggt kakfat i tre våningar av mina fina arbetskamrater när jag slutade på labbet. Tyckte det skulle passa bra att servera praliner på så jag gjorde mina första praliner i påsken. Var kul att göra och fina blev de :)

Pralinerna gjorde jag genom att gjuta pralinskal i en form och fylla med mandelmassa smaksatt med disaronno som är en mandellikör.

Leta i den här bloggen