torsdag 15 juli 2010

Marängsviss

Glass är gott och extra gott att äta en varm sommardag. Vi har nyligen köpt en glassmaskin och det är verkligen kul att kunna göra egen glass. Igår gjorde vi marängsviss med hemmagjord vaniljglass. Jag gjorde också marängerna och chokladsåsen själv. Recept på marängerna hittade jag här, men jag skriver också in det här nedanför. 


Maränger
3 äggvitor
2 dl strösocker
  1. Värm ugnen till 100°C.
  2. Vispa äggvitorna tillsammans med hälften av sockret till en hård marängsmet.
  3. Vispa sedan ner resten av sockret.
  4. Spritsa ut små toppar på ett bakplåtspapper.
  5. Grädda ca 1 timme eller tills de släpper från bakplåtspappret. 


Chokladsås
1/2 dl kakao
1 dl strösocker
1/2 dl vatten
1 msk matolja
  1. Blanda kakao, strösocker och vatten i en liten kastrull och koka chokladsåsen i ca 3 minuter. 
  2. Tillsätt matoljan och låt svalna. 

1 kommentar:

Cecilia sa...

Gourmet-marängsviss :) Både låter och ser fantastiskt gott ut!

Leta i den här bloggen