måndag 30 april 2012

Mockacupcakes

Gillar du kaffe är det här en cupcake för dig!

Recept:
Ger 12-16 cupcakes

Kaksmet:
2 1/4 dl standardmjölk
15 g o'boypulver
5 g espressopulver
75 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 3/4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1/4 tsk salt
2 ägg

Frosting:
1/2 dl standardmjölk
30 g o'boypulver
8 1/4 dl florsocker
150 g smör, rumsvarmt

1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Värm mjölken försiktigt utan att den börjar koka och ta sedan bort den från värmen. Rör ut o'boypulvret och espressopulvret i den varma mjölken.
3. Vispa ihop smöret, sockret, mjölet, bakpulvret och saltet på låg hastighet med en matberedare tills blandningen är finsmulig.
4. Vispa ihop äggen och chokladmjölken för hand i en kanna. Vispa ner mjölkblandningen i smulblandningen i omgångar med matberedaren på låg hastighet. Vispa en stund på medelhög hastighet tills smeten är slät.
5. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet. Grädda i 15-20 minuter eller tills de har rest sig ordentligt och känns spänstiga om du trycker lätt på ytan. Låt dem svalna något i plåten och lägg sedan upp dem på galler. Låt dem svalna helt innan du brer på frostingen.
6. Gör frostingen medan kakorna svalnar. Värm mjölken försiktigt i en kastrull och rör ner o'boypulvret. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna helt.
7. Vispa florsocker och smör på låg hastighet tills alla stora smörklumpar är utrörda. Tillsätt mjölken i omgångar under vispning på låg hastighet. Vispa sedan på hög hastighet tills frostingen är lätt och luftig.
8. Bred frostingen över de avsvalnade kakorna med en palettkniv och avsluta med en liten virvel.

Jag satte även lite espressopulver i frostingen. Ca 4 msk.

Inga kommentarer:

Leta i den här bloggen