måndag 25 oktober 2010

Päroncupcakes med marängsmörkräm

Päron är gott att smaksätta cupcakes med. Här har jag gjort vaniljcupcakes med hackat päron och päronlikör i. Frostingen är en SMBC (swiss meringue buttercream). Det är en helt underbar frosting som jag definitivt kommer göra fler gånger. Den är inte lika söt som frostings annars kan vara. Den hade också en väldigt bra konsistens som var lätt att spritsa. Recept följer nedan.


Swiss meringue buttercream
  • 5 stora äggvitor
  • 1 cup plus 2 msk socker
  • en nypa salt
  • 450 g osaltat smör, rumstempererat
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker

  1. Blanda äggvitor, socker och salt i en värmetålig skål och sätt över en kastrull med kokande vatten. Vispa konstant till blandningen är varm, ca 65 °C och sockret har löst upp. 
  2. Ta bort skålen från vattenbadet och vispa med elvisp till blandningen är fluffig och glansig och helt kall. Detta tar ca 10 minuter. 
  3. Tillsätt smöret, några matskedar i taget. Vispa väl efter varje tillsats. När allt smör är tillsatt, vispa i vaniljsockret. Fortsätt vispa till frostingen är helt slät. 

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Dels låter det här väldigt gott, och dels ser frostingen och spritsningen helt perfekta ut. En sådan man knappt vill äta upp för att spara! :)

Anonym sa...

Går det att spritsa rosor med denna frosting?:)

Elin sa...

Hej, det tror jag absolut att man kan göra!

Leta i den här bloggen