Rocky road brownies |
- 350 g mjukt smör
- 6 dl strösocker
- 3 dl kakao
- 1 dl ljus sirap
- 1/2 tsk salt
- 6 ekologiska ägg
- 3 dl vetemjöl
- Sätt ugnen på 175°C.
- Vispa smör och socker vitt och krämigt.
- Rör ner kakao, sirap och salt.
- Rör ner ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
- Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35 min. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.
Fudgeglasyr
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 dl ljus sirap
- 400 g mörk choklad 70 %
Rocky road topping
- 1/2 påse dumlekola
- 1 dl pistagenötter
- 2 dl salta jordnötter
- 2 nävar mini-marshmallows
- Koka upp vispgrädde, mjölk och sirap. Ta av kastrullen från värmen och låt vätskan svalna några grader.
- Finhacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
- Bred glasyren över kakan och strö över salta jordnötter, dumlehalvor, pistagenötter och mini-marshmallows.
- Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär den sedan i rutor.
2 kommentarer:
Ser jättesmarrig ut. Älskar rocky road =)
Wow, vilken kaka! Jag älskar rocky road så kan tänka mig att det här är jättegott. Jag sparar receptet direkt. :-)
Skicka en kommentar