söndag 18 november 2012

Kanelsnäckor med äpple


I Gokväll för ett tag sedan bakade Roy Fares kanelsnäckor med äpple. Tyckte det lät supergott med mandelmassaoch smörstekna äppen i fyllningen så jag var tvungen att testa baka dom! Lovar att dom blev jättegoda. Saftiga och härliga.



Här är receptet om ni blir sugna på att baka dom själva.

Smörstekta äpplen:

  • 3 stäpplen
  • 20 gsmör
  • 45 gströsocker (0,5 dl)
  • 4 gkardemumma (0,5 msk)

Vetedeg :

  • 275 gmjöl (4,5 dl)
  • 250 gmjölk (2,5 dl)
  • 25 gjäst
  • 275 gvetemjöl (4,5 dl)
  • 3 gsalt (0,5 tsk)
  • 7 gkardemumma (1,5 msk)
  • 100 gsmör – rumstemperatur
  • 110 gströsocker (1,5 dl)

Kanelfyllning:

  • 100 gmandelmassa
  • 150 gsmör – rumstemperatur
  • 45 gströsocker (0,5 dl)
  • 17 gkanel (2 msk)


Smörstekta äpplen: Skala och tärna äpplena i lagom stora tärningar, bryn i smöret tillsammans med strösocker och kardemumma i några minuter och ställ åt sidan.
Vetedeg: Blanda hälften av mjölet, mjölk och jäst först, låt det gå ihop till en slät deg. Blanda i resterande ingredienser och låt gå på medelhastighet i din matberedare i cirka 10 min, tills degen börjar bli glansig på ytan. Låt vila 10 min.
Kanelfyllning: Blanda mandelmassa med lite i taget av smöret och blanda sedan i strösocker och kanel, blanda till en slät fyllning.
Garnering: Mandelsplit och pärlsocker.
Sätt ugnen på 220 grader. Kavla ut en smal avlång sträng av vetedegen. Stryk ut ett lagom tjockt lager kanelfyllning, strö över äpplena och rulla ihop till en rulle. Dela bullarna i lagom stora bitar och lägg i en bakform. Låt jäsa under duk i cirka 1 1/2 – 2 timmar. Pensla med ägg och strö över mandelsplit och pärlsocker. Sätt in bullarna mitt i ugnen på 220 grader och sänk värmen direkt till 200 grader och grädda i ca 8 - 9 min.

Inga kommentarer:

Leta i den här bloggen